02 Aralık, 2013

Mercedes-Benz Vision Gran Turismo Konsept Los Angeles’da tanıtıldı



Mercedes’in bir süredir bazı görüntülerini paylaştığı gizemli konsept otomobili, markanın süper otomobillerle ilgili gelecek vizyonunu yansıtıyor. Mercedes-Benz Vision Gran Turismo Konsept,  gerçek bir otomobil değil, yeni piyasaya çıkacak bir playstation oyunu için tasarlanmış bir model.
Proje, oyunun yaratıcısının tasarım stüdyolarından ‘Vision Gran Turismo’ konseptini kullanarak konsept bir otomobil tasarlamalarını istemesiyle başlamış.  Gelen tasarımlar arasından oyuna aktarılabilecek finalistler belirlenmiş.  Bu durum Mercedes için de gelecekteki tasarımını çalışmak için bir fırsat olmuş. Daha yuvarlak hatlar, sivri oranlar ve kaliteli, ileri teknoloji ürünü malzemeler bu tasarımın ana hatlarını oluşturuyor.
AMG Vision Gran Turismo’nun kabin tasarımı bir Formula 1 yarış otomobilinin içine benziyor. Motorsa tıpkı son S63 AMG’de olduğu gibi 577 hp ve 800 Nm tork gücünde 5.5 litrelik çift turboşarjlı bir V8. Fakat konsept modelde egzos 8 ayrı kanaldan çıkıyor. Uzmanlar ayrıca sadece bu modele özel  güçlü bir egzos notası tasarlamışlar.
Alüminyum alaşımlı karbon fiber yapısıyla oldukça hafif bir süper otomobil olan konsept model için Almanya, İtalya ve Amerika’daki Mercedes tasarım ofisleri birlikte çalışmış. Modelin kendisi birebir seri üretime geçmese de, kullanılan kimi detayların ve tasarımları Mercedes’in yeni modellerinde görmeyi bekleyebiliriz.












0 yorum:

Yorum Gönder